.LA INDENTITAT

 

En els últims dies hem vist diversos sectors de població que viuen a Catalunya escandalitzar-se i titllar de xenòfobs o extrema dreta a diferents partits polítics i associacions nacionalistes, certament no és res nou a la nostra història nacional dels últims 120 anys.
Els primers nacionalistes catalans (1900), ja van ser insultats per parts d'elements anticatalanistes, els ja coneguts com a Lerrouxistes, aquests elements eren majoritàriament obrers enganyats per Lerroux per atiar l'odi contra la identitat catalana.

 

Un dels grans objectius del catalanisme de l'època era arribar a les classes populars i que estimessin la seva pàtria i que l'única manera de poder tenir millors condicions de vida era lluitar per l'Estat Català, per sort grans parts d'aquests treballadors eren catalans i van participar obertament amb el moviment nacionalista català per alliberar Catalunya de l'esclavatge. Els catalans de dretes, d'esquerres i nacionalistes es respectaven obertament, perquè el seu objectiu era totalment la independència nacional de Catalunya, i tenien les diferències normals dins un món civilitzat.

Però els elements anticatalanistes (FAI..) seguien forts i buscaven qualsevol motiu per titllar el moviment catalanista de feixista, recordem l'octubre de 1933 quan els escamots d'Estat Català i Esquerra Republicana (JEREC), van desfilar cap a Montjuïc a les grans jornades atlètiques. Aquells fets van ser aprofitats per diferents grupuscles per dir que els escamots de les JEREC i grans patriotes com Josep Dencàs, Ventura i Gassol, Miquel Badia i el President Macià eren nazis i feixistes. Fins i tot mesos més tard (abril de 1934) Estat Català i ERC van convocar la gran manifestació de la dècada de 1930, anomenada manifestació Antifeixista i per la llibertat, davant de tot, a primera fila anaven Josep Dencàs i Miquel Badia, demostrant clarament que el moviment català pot ser del tot nacionalista i antifeixista.

Però Espanya no es podia permetre unitat entre patriotes catalans, la seva gran obsessió sempre a estat dividir els catalans entre dretes i esquerres, i va utilitzar els elements més incontrolats de Catalunya, la FAI, per eliminar els nacionalistes catalans, un exemple de tot això és l'assassinat dels Germans Badia i del periodista català Josep Maria Planes.
De tot això han passat molts anys, però sempre va bé recordar en aquests moments on certs periodistes, com la premsa, radio, tv... ataquen durament a patriotes catalans que estimen la seva identitat. Es veu que defensar la teva cultura i nació, és ser xenòfob, racista, o inclús feixista, demanar ser ates en català en un establiment també és ser un feixista.
La maquinària que tenen és potent, nosaltres ho sabem, aquests periodistes com Enric Juliana, Jordi Borràs, Toni Soler i tants i tants altres el que volen és seguir dins la "menjadora", per seguir vivint i cobrant milers d'euros mensuals, fent de la seva forma de vida un atac constant al catalanisme cultural i polític.
Això també succeeix dins els partits polítics com ERC, JuntsxCat o la CUP, on ells prefereixen el sou que la pàtria, obertament tots nosaltres coneixem militants d'aquests partits que et diuen: ja sabem que no sou racistes o feixistes, però cada vegada que ho diem la menjadora ens dóna més diners i diners.

Ja ho deia un dels nosaltres referents a Renaixença Nacional Catalana com Salvador Carbonell i Puig (1882/1968), "Allunyeu-vos dels que s'han venut la pàtria per una bossa de diners".
I des de Renaixença és el que hem fet, nosaltres el cap ven alt, perquè el que defensem és la normalitat de qualsevol país lliure, on si vols obrir un establiment has de saber la llengua nacional, on defensar la identitat nacional no ho ha de fer un partit polític, sinó tots els partits polítics de la nació.

 

Tenim la raó dels fets, i podem estar orgullosos, tant és així que nosaltres defensem totes les petites identitats del món del greu perill per la gran globalització i com a tal també defensem la nostra, que clarament la tenim en perill d'extinció.

Els que anomenen racistes, xenòfobs a diferents partits polítics nacionalistes s'haurien de mirar al mirall, perquè la realitat és que els racistes i feixistes són els que volen acabar amb la identitat d'un país com es Catalunya.
Nosaltres amb la veritat per davant, i així serà sempre enfront dels impostors i traïdors.